Opere, vol. 10 - Introducere în psihanaliză

Opere, vol. 10 - Introducere în psihanaliză
-20%
Preț: 31,92 lei
39,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-8291-68-2
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 664
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cititorul interesat de Freud şi psihanaliză, dar, din diferite motive, zgârcit cu timpul său, va găsi în volumul 10 cartea ideală. Aici, însuşi întemeietorul psihanalizei prezintă sintetic, accesibil şi agreabil, sub forma unor conferinţe publice, principalele sale descoperiri. Sunt trecute în revistă cele mai importante fenomene psihice în a căror existenţă inconştientul are un rol decisiv: visul, actul ratat, simptomul nevrotic. Ponderea sexualităţii (infantile) în constituirea inconştientului psihic este pregnant pusă în evidenţă în conferinţele din 1916-1917, care expun prima teorie freudiană despre psihic.
A doua teorie despre psihic, conţinută în conferinţele din 1933, prezintă ultima viziune freudiană asupra psihicului, mult mai complexă şi echilibrată, în care inconştientul nu se mai reduce la sexualitatea refulată, definind toate cele trei instanţe: Eu, Supraeu, Se.
Toate acestea transformă volumul 10 într-o adevărată biblie a freudismului.

Titlul original: Sigmund Freud Studienausgabe, Vol. I - Vorlesungen zur Einführung in die Psychoanalyse Und Neue Folge
Publicată de: S. Fisher Verlag GmbH, Frankfurt am Main, 1969
Limba originală: germană
Traducere: Ondine Dascăliţa, Roxana Melnicu, Reiner Wilhelm. Note introductive: Roxana Melnicu

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.078 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.