Opere, vol. 3 - Psihologia inconştientului

Opere, vol. 3 - Psihologia inconştientului
-20%
Preț: 23,92 lei
29,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-9419-49-6
Editura:
Anul publicării: 2000
Pagini: 400
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Prezentul volum ne introduce în metapsihologia freudiană, în lucrările sale de început, care reliefează concepţia originală a lui Freud despre inconştient, pulsiuni şi destine ale pulsiunilor, despre refulare şi negare ca mecanisme de apărare a Eului, precum şi o ilustrare comparativă a nevrozei şi psihozei.
Ideea fundamentală este că, în prima topică freudiană, inconştientul este un loc necunoscut conştiinţei, este "o altă scenă", constituită din elementele refulate care provin din alte instanţe psihice: preconştientul şi conştientul. Refulatul este o parte a inconştientului care are o dinamică proprie şi copleşeşte Eul, care este un mediator între Sine şi Supraeu.

Titlul original: Sigmund Freud Studienausgabe, Vol. III - Psychologie des Unbewustes
Publicată de: S. Fisher Verlag GmbH, Frankfurt am Main
Limba originală: germană
Traducere: Gilbert Lepădatu, George Purdea, Vasile Dem. Zamfirescu

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.077 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.