Opere, vol. 7 - Nevroză, psihoză, perversiune

Opere, vol. 7 - Nevroză, psihoză, perversiune
-20%
Preț: 23,20 lei
29,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-8291-18-6
Editura:
Anul publicării: 2002
Pagini: 312
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Selecţia de faţă cuprinde lucrări freudiene din perioade diferite, puse toate sub semnul unei evoluţii a ideilor legate de modificările pe care le suferă componenta anală a pulsiunii sexuale. Teoria freudiană în ceea ce priveşte evoluţia patologică masculină în conflictul cu această tentaţie este expusă în modul cel mai plastic de Daniel Paul Schreber, preşedintele de Senat care şi-a scris şi publicat cu lux de amanunte delirul. Lucrarea despre nevroza demoniacă din secolul al XVII-lea înfăţişează un caz asemănător celui al omului cu şobolani: este vorba despre un delir legat de doliul dupa tată, de care subiectul este încă legat prin mişcări pulsionale sexuale refulate.

Titlul original: Sigmund Freud Studienausgabe, Band VII, Zwang, Paranoia und Perversion,
Publicată de: S. Fisher Verlag GmbH, Frankfurt am Main
Limba originală: germană
Traducere: Roxana Melnicu, Corneliu Irimia, Reiner Wilchelm şi Silviu Dragomir; Note introductive şi coordonarea traducerii: Roxana Melnicu; Revedere traducere: Vasile Dem. Zamfirescu

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.073 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.