Volumul 1, Memorator de farmacologie alopata.
Volumul 2, Ghid farmacoterapic alopat si homeopat


PREFATA LA EDITIA A DOUAZECEA

Prin aparitia acestei editii MEMOMED implineste douzecea de ani de existenta.

In aceasta perioada, aparent, domeniul medicamentului s-a mentinut in limitele definite in mod oficial de mai multa vreme. Folosesc termenul aparent pentru a evidentia faptul ca toti cei implicati in domeniul medicamentului (autoritati nationale si internationale, medii academice si universitare, cercetatott, medici si fannacisti practicieni, producetort si distribuitori de medicamente etc.) si-au indeplinit neperturbati indatoririle profesionale, mergand linistiti pe caile consacrate. Acest parcurs a fost reflectat in mod fidel in editiile succesive ale Memomed-ului.
In ultimii sase ani, in domeniul medicamentului, ou aparut Tnsa conceptii noi, elaborate de mine, ca rezultat al experientei indelungate in domeniu, de peste 66 de ani. Aceste conceptii au fost publicate in cartea FARMACOLOGIE HOMEOPATA, volumul I, PARTEA GENERALA, (aparuta in 2007 in limba romana, in 2008 in limba engleza, in 2011 in limba irenceza, editia a doua, in 2011 in limba romen«, editia a treia revazuts si adaugita) si in cartea FARMACOLOGIE HOMEOPATA, volumul II, APARATUL RESPIRA TOR, aparuta in 2009.
In esenta, conceptiile noi, bazate pe legile naturii si pe o logica impecabila, exprims, printre altele: limitarea la doua a numarului de metode farmacoterapeutice posibile; analogia celor doua metode farmacoterapeutice, alopatia - homeopatia; egalitatea lor vetorics din punct de vedere al eficacitatii terapeutice; inegalitatea lor din punct de vedere al evolutiei si al ponderii in asistenta bolnavilor. Aceste conceptii sunt noi in sensul ca scot in evidenta si contrazic conceptiile existente despre subiectele respective, care sunt evident gresite, ilogice si contra legilor naturii si care au adus si continua sa aduca mari prejudicii sanatatii populatiei din toata lumea.
Concluziile logice ale conceptiilor mele nu pot fi altele decat necesitatea obiectiv«de a se realiza, in cel mai scurt timp posibil, egalitatea cetor doua metode terapeutice, pe toate planurile (invatamant medical si farmaceutic, cercetare, practica terapeutica) si a se in/atura fara rezerve tot ce este gresit.
Din nefericire, conceptiile noi nu au produs nici cel mai mic ecou, indiferenta totala si a tuturor fiind modul cel mai eficient de neutralizare a noului.


Ca in fiecare an, Memoratorul de Farmacologie alopata este"revazut si adaugit”.

In acest fel s-a imbogatit cu:

   - Substante active noi, introduse in terapeutica din Romania in cursul anilor 2013-2014.

   - Produse farmaceutice noi, etice si generice, inregistrate in perioada mentionata. Se remarca un numar crescut de produse din categoria"terapie biologica”. Aceste produse, obtinute prin biotehnologie, reprezinta nota dominanta a noutatilor in farmacologia din ultimii ani.

  - Schimbari de incadrari in cadrul clasificarii ATC, in conformitate cu hotararile WHO Collaborating Centre for Drug Statistics Methodology al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

   - Modificari privind modul de eliberare din farmacii a unor medicamente, in conformitate cu prevederile Agentiei Nationale a Medicamentului.

   - Aparitia unor"Avertizari de farmacovigilenta” emise de Agentia Europeana a Medicamentului (EMEA).

   - Aducerea la zi a preturilor medicamentelor in conformitate cu"Catalogul national al preturilor la medicamentele de uz uman eliberate cu prescriptie medicala, autorizate de punere pe piata”, elaborate de Ministerul Sanatatii (MSF– DGF).

Autori principali:
Profesor doctor docent - Dumitru Dobrescu (Medic primar)
Conf. dr. Simona Negresti (Farm. primar)

Coautori:
Liliana Dobrescu (Medic primar)
Ruxandra McKinnon (Dr. st. nat. farm)

Anul aparitiei: 2014
Nr. pagini - MemoMed, 1168 pag
Nr. pagini - Ghid farmaco terapic alopat si homeopat, 300 pag
 
memomed-2014-editura_universitara.jpg
 
add_to_cart.jpg