Istoria lumii de la origini pana in anul 2000

Istoria lumii de la origini pana in anul 2000
Preț: 144,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2000
Pagini: 708
Categoria: Tratat

DESCRIERE

Prezenta lucrare, intitulata in limba de origine MEMOIRE DU MONDE des origines a l`an 2000, aparuta la prestigioasa editura Larousse, este structurata cronologic, in opt mari epoci istorice.

Fiecare dintre aceste epoci este introdusa prin doua pagini duble care confera o vedere de ansamblu asupra perioadei tratate.

In interiorul fiecarei parti, faptele se succed in functie de data la care au avut loc. Fiecarui eveniment ii este consacrata o pagina dubla, Data este imediat reperabila, fiind insceisa intr-o vinieta plasata in partea de sus a paginii din stanqa, de culoare albastra pentru evenimentele situate i. Hr. si de culoare rosie, pentru cele d. Hr.

Partea esentlata a textului se concentreaza asupra imprejurarilor in care a avut loc evenimentul. Expunerea se imbogateste cu inforrnatii suplimentare, care sunt evidentiate in chenare. Atunci cand o situatie este in parte explicata prin contextul istoric, acesta este prezentat intr-un cadru inscris intre doua dungi albastre, pentru datele situate i. Hr., si rosii, d. Hr.

Daca un martor al evenimentului, un contemporan al personajului evocat sau un istoric important vorbeste despre acesta, un extras din marturia sa este citat in alt spatiu special, incadrat intre doua dungi albastre, daca evenimentul sau biografia sunt i. Hr., si rosii, in celalalt caz. La fel si daca trebuie tacute precizari cu caracter tehnic privind un aspect specific al subiectului tratat.

Un ultim cadru apare alternativ: el restabileste relatarea intr-o perspectiva indelungata, punand-o in raport cu faptele inrudite sau cu personaje a caror viata are o legatura oarecare cu cele prezentate in textul principal.

Nr. de pagini: 708
Anul aparitiei: 200

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.084 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.