Pictura - secrete si dezvaluiri

Pictura - secrete si dezvaluiri
-31%
Preț: 31,05 lei
45,00 lei (-31%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 973-7932-23-4
Anul publicării: 2004
Pagini: 272
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Combinatia de linii si culori in forme care apartin picturii constituie un limbaj: trebuie sa-i examinam regulile si procedeele, asa cum sunt analizate rimele si cuvintele intr-un poem sau notele si ritmurile in muzica.

Aceasta carte nu face parada de eruditie. Intentia ei este de a oferi citeva chei, nu pentru a epuiza misterul unei picturi – care se pastreaza intotdeauna, ceea ce este foarte bine – ci pentru a descoperi motivele care disting o capodopera de o productie mediocra si care, in orice tablou inzestrat cu o oarecare valoare, dovedesc coerenta unei creatii.

• CARTEA DE IDENTITATE ofera informatii referitoare la autorul picturii (atribuirea), la maniera in care este facuta (tehnica) si la trecutul sau (istoria si circulatia operei).
• SUBIECTUL trateaza canoanele picturii, de la temele religioase pina la aparitia "genurilor": pictura istorica, scena de gen, portret, peisaj, natura moarta.
• COMPOZITIA desemneaza ansamblul mijloacelor, grafice mai degraba decit cromatice, prin care artistul isi organizeaza sau isi ordoneaza pictura.
• DESENUL SI CULOAREA: o rivalitate ce ne dezvaluie raporturile, uneori tumultuoase, dintre pictorii care au acordat desenului un loc primordial si cei care au preferat sa isi traduca gindul in culoare.
• FIGURA pune problema reprezentarii corpului uman, de la prezenta solemna redata in Evul Mediu la imaginile sugerate de cubism, trecind prin perioada perfectiunii clasice.
• STILURILE, de la gotic pina la abstract, sunt prezentate intr-o maniera sintetica.


Titlul original: Lire la peinture
Traducere din franceza de Denia Mateescu


Anul aparitiei: 2004
Format: 14X25 cm
Nr pagini: 272

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.082 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.