Maestrii picturii

Maestrii picturii
-31%
Preț: 41,33 lei
59,90 lei (-31%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 973-7932-24-2
Anul publicării: 2004
Pagini: 336
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Prezentare:
Lucrarea prezinta 73 de maestri ai picturii occidentale, din Evul Mediu pina in secolul XX, de la Cimabue la Warhol, care s-au aflat in fruntea unor miscari (Carracci, Rubens, Delacroix, Monet, Picasso) ori s-au manifestat "solitar" (Bruegel, Lotto, La Tour, Vela¡zquez, Vermeer, Rembrandt, Chardin, Manet, Cézanne, van Gogh, Bacon, in special).

- O SINTEZA INTRODUCTIVA descrie in citeva rinduri personalitatea pictorului, ii contureaza opera si caracteristicile stilistice care fac din el un maestru.

- Un PARCURS BIOGRAFIC prezinta etapele mari, momentele-cheie ale vietii pictorului si principalele sale opere.

- DEMERSUL SI CARACTERISTICILE PICTURALE amintesc subiectele, formatul, suportul, tehnicile preferate de artist, principalii sai comanditari, calatoriile si influentele artistice pe care le-a asimilat, precum si demersul stilistic si plastic al operei si evolutia sa.

- UN MARE MAESTRU reia criteriile care fac din artistul ales un maestru: succesul in timpul vietii sau redescoperirea lui; ruptura stilistica sau adincirea si singularitatea unui stil: inventia sau reinnoirea in subiect, compozitie, plastica (culoare, lumina, factura), tehnica, teme dominante.

- OPERELE CARACTERISTICE prezinta numarul de opere pictate de maestru (desenul si gravura nu sunt enumerate), lucrarile importante si mai ales semnificative pentru evolutia sa artistica.

- Pentru fiecare artist sunt reproduse una pina la trei opere. Reprezentative pentru evolutia stilistica a artistului o data cu atingerea maturitatii (de exemplu, perioada albastra sau cea roz ale lui Picasso se estompeaza in fata cubismului), ele sunt lamuritoare asupra demersului plastic.

- O BIBLIOGRAFIE propune citeva lucrari de referinta: cataloage de expozitii, cataloage raisonnés, monografii si scrieri ale pictorilor.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.076 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.