Introducere în terapia psihanalitică, vol. 3

Introducere în terapia psihanalitică, vol. 3
-20%
Preț: 19,92 lei
24,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-707
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 328
Categoria: Curs

DESCRIERE

Cel de-al treilea şi ultimul volum din -«Introducerea-» lui Wolfgang Mertens este, poate, cel mai concludent pentru considerabila deosebire dintre psihanaliza clasică şi psihanaliza contemporană. Aceasta pentru că se acordă un spaţiu considerabil contratransferului psihanalistului şi utilizării sale. Analistul nu mai este conceput astăzi ca un ecran alb, pe care doar se proiectează filmul vieţii fantasmatice a analizandului, ci ca o persoană vie, cu propria viaţă fantasmatică inconştientă, care interferează cu cea a pacientului. Procesul psihanalitic nu mai este precumpănitor intrapsihic (la nivelul analizandului), ci interpsihic, în termeni tehnici o relaţie între transfer şi contratransfer. Corespunzător, la nivelul factorilor eficienţi ai psihanalizei, relaţia devine la fel de importantă ca interpretarea şi insight-ul, în anumite cazuri chiar mai importantă decât acestea.
* * *
Prof. dr. Wolfgang Mertens este profesor de psihologie clinică şi psihanaliză la Universitatea Ludwig-Maximilian din München.

Titlul original: Einführung in die psychoanalytische Therapie. Band 3
Publicată de: W. Kohlhammer GmbH, Stuttgart, 1990/1993
Limba originală: germană
Traducere: Roxana Melnicu

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.067 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.