Entropia si negentropia. Dilema societatii

Entropia si negentropia. Dilema societatii
-5%
Preț: 31,35 lei
33,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea isi propune prezentarea elementelor esentiale ale descrierii unui camp, reorientarea locului important al acestuia in lumea vie si nevie si locul pe care-l are in dinamica societatii umane si, in conexiune cu aceasta, mentinerea calitatii mediului inconjurator ca suport al proceselor efectorii ce se desfasoara in biocampuri.

Prezentarea facuta de autori, pe baza literaturii de specialitate si a unor lucrari proprii a urmarit, deliberat, includerea in analiza campului a conceptelor unor oameni de stiinta romani – Nicolae Georgescu-Rogen, Stefan Odobleja, considerand analogii sau completari (rezonante) intre teoria si practica campului cu abordarea entropica a proceselor efectorii si cea consonantista, domenii de excelenta a celor doua personalitati mentionate mai sus.

In acelasi scop – valente noi analizei campului – s-a apelat la alti doi specialisti, mai ales in domeniul sistemelor bioinformationale (Alexandru Maruta, Gabriel Nastase), punand in evidenta si aportul teoretic al academicianului Eugen Macovschi si al cercetatorilor Marioara si Stoica Godeanu in studierea energiilor subtile.

Aceasta pregatire a vizat un singur scop: pregatirea intelegerii notiunii de entropie sociala, socotita de autori ca piatra de temelie a evolutiei societatii umane actuale.

An aparitie 2016
Nr. de pagini 272
Format 14x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.072 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.