Economia in clepsidra entropica

Economia in clepsidra entropica
-5%
Preț: 23,75 lei
25,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Opera lui Nicholas Georgescu-Roegen  nu  a dus la aparitia unei scoli romanesti care sa continue gandirea lui si sa ofere idei si solutii la problemele serioase ale economiei nationale. Preocupari izolate s-au manifestat, dar acestea sunt departe de a exprima potentialul stiintific existent in Romania. Lucrari care abordeaza consumul cumulat de energie al unor produse si energointensivitatea unor ramuri industriale (Russu, 1977), managementul prin valoare (Bran, 2001), abordarea entropica a valorificarii resurselor naturale, dezvoltarea trivalenta (Popescu, 1999), termodinamica sistemelor ecologice (Strugen, 1982) sau supravietuirea se inscriu in „siajul” operei lui Georgescu-Roegen, dar sunt departe de a forma o marime critica necesara startului unei scoli romanesti care sa incerce sa descrie Lumea entropica actuala si, mai ales, lumea entropica viitoare - cu varianta ei optimista - provocarea bioeconomiei.

Intentia autorilor acestei carti nu este aceea de a completa opera lui Nicholas Georgescu-Roegen sau a lui Paul Bran, ci de a face ca opera savantilor sa fie cat mai cunoscuta, atat pentru valoarea intrinseca a acestora pe plan stiintific, cat si ca o contributie exceptionala a unor romani la cercetarea economica.

An aparitie 2015
Nr. de pagini 216
Format 14x20
Legatorie brosat

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.069 sec
7.4.11
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.