Dictionar spaniol - roman si roman - spaniol de buzunar

Dictionar spaniol - roman si roman - spaniol de buzunar
-15%
Preț: 21,25 lei
25,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2001
Pagini: 560
Categoria: Dictionare

DESCRIERE

Micul Dictionar roman-spaniol contine echivalentele spaniole ale unui numar de aproximativ 15000 de cuvinte romanesti, apartinand fondului principal lexical al Iimbii noastre. S-au lasat, in general, de o parte arhaismele, regionalismele, termenii tehnici de mica frecventa etc., cautandu-se sa se includa in schimb termenii noi, ce corespund actualului stadiu de evolutie a limbii romane. Au fost incluse, de asemenea, neologismele de larga circulatie, chiar daca ele au forme apropiate in cele doua limbi, tinandu-se seama in acest sens de faptul ca asemanarea formala permite intelegerea cuvantului romanesc de catre un vorbitor de limba spaniola, dar nu si gasirea echivalentului spaniol corect de catre vorbitorii limbii romane care vor sa traduca un text romanesc in limba spaniola, si carora li se adreseaza in primul rand lucrarea noastra.

Dictionarul spaniol-roman cuprinde cuvintele cele mal uzuale din limba vorbita, termeni stiintifici si tehnici patrunsi in Iimbajul curent, termeni si loctiuni familiare frecvente in operele literare, expresii idiomatice mai des intalnite si numeroase americanisme, realizandu-se un fond de aproximativ 17000de cuvinte-titlu.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.191 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.