Codul muncii. Legea dialogului social. Actualizat la 20. 01. 2016 - Editie coordonata de Luminita Dima (Cod 592)

Codul muncii. Legea dialogului social. Actualizat la 20. 01. 2016 - Editie coordonata de Luminita Dima (Cod 592)
-15%
Preț: 9,27 lei
10,90 lei (-14,95%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 152
Categoria: Cod

DESCRIERE

Lucrarea reuneste Codul muncii (republicat in M. Of. nr. 345 din 18 mai 2011) si Legea dialogului social (republicata in M. Of. nr. 625 din 31 august 2012), cu modificarile ulterioare, inclusiv cu cele care au  fost introduse prin Legea nr. 1/2016 (M. Of. nr. 26 din 14 ianuarie 2016), oferind astfel o imagine de ansamblu asupra celor mai noi si mai importante schimbari aparute in legislatia muncii.
 
Cunoasterea si intelegerea legislatiei este facilitata prin intermediul a numeroase note utile si corelatii legislative, precum si prin notele de subsol si istoricul prezentat la inceputul actelor. De asemenea, deciziile Curtii Constitutionale si ICCJ incidente in materie sunt introduse direct sub articolele la care se refera. De notat in editia prezenta este D. C. C. nr. 814/2015 prin care s-a constatat ca dispozitiile art. 60 alin. (1) lit. g) din Codul muncii sunt neconstitutionale, aratandu-se ca o protectie a persoanelor alese in organele de conducere ale sindicatului se impune, dar aceasta trebuie sa functioneze exclusiv in raport cu activitatea sindicala efectiv desfasurata, iar nu in ceea ce priveste activitatea profesionala, de baza, a angajatului, care este intr-o situatie juridica identica cu ceilalti angajati.

Puncte forte:

    reglementari actualizate La Zi conform ultimelor modificari
    denumirile marginale adaugate de redactie articolelor Codului pentru facilitarea utilizarii textului
    corelatii cu legislatia secundara
    note utile privind modificari, abrogari legislative si republicari
    scurt istoric al fiecarui act normativ
    index alfabetic detaliat
    note privind modificari terminologice
    hartie alba, de calitate superioara, rezistenta la folosire frecventa

Despre coordonator
Luminita Dima este conferentiar in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, fiind titular al cursurilor de Dreptul muncii. Dreptul Securitatii Sociale, Drept Social European. Membru al Societatii Internationale de Dreptul Muncii si Securitatii Sociale si al Centrului de Drept Social Comparat din cadrul Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti

Nr. de pagini: 152
Anul aparitiei: 2016

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.