Victor Ieronim Stoichita - Despre trup. Anatomii, redute, fantasme

Victor Ieronim Stoichita - Despre trup. Anatomii, redute, fantasme
-20%
Preț: 76,00 lei
95,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Arta

DESCRIERE

„Devenit recent unul dintre centrele de interes ale discursului din stiintele umaniste, corpul nu si-a dezvaluit inca toate secretele. Studii recente au subliniat, cu indreptatire, ca exista o istorie a corpului, istorie ce conjuga aparenta si profunzimea, dorinta si puterea, caderea si apoteoza, viata si moartea. Acesta este contextul in care Despre trup isi propune sa intervina, cu instrumentele istoricului imaginilor, investigand istoria corpului ca istorie a unei constructii si analizand cu precadere avatarurile <> sale vizuale.

Cartea ofera o selectie de probleme, interogatii si aspecte privind eterogeneitatea constitutiva a obiectului <>, de unde rezulta si titlul, intentionat deschis. Va fi vorba, asadar, de incursiuni in imaginarul corpurilor si in fenomenologia intruparii. Astfel, rolul jucat in constituirea acestei iconosfere de credinte, efecte ale constiintei, gusturi estetice, dorinte, pasiuni si temeri va fi evidentiat in mod constant. Parcursul oferit aici nu va fi strict cronologic, procedand mai degraba <>. Ceea ce ne intereseaza in final nu este <> imaginii corpului, ci nesfarsita si fluctuanta sa reelaborare.“

- VICTOR IERONIM STOICHITA

 

Pe coperta: Andrea Mantegna, Parnassus, 1497 (detaliu)Data aparitiei: 2020
Numar de pagini: 432
ISBN: 978-973-50-6696-3

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.085 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.