Instaurarea tabloului. Metapictura in zorii Timpurilor Moderne - Victor Ieronim Stoichita

Instaurarea tabloului. Metapictura in zorii Timpurilor Moderne - Victor Ieronim Stoichita
-20%
Preț: 47,20 lei
59,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Tratat

DESCRIERE

„Aceasta carte consacrata aparitiei tabloului a fost scrisa pe vremea disparitiei sale. Este vorba desigur, in primul rand, de consecinta unui anume Zeitgeist care face in asa fel incat tensiunile, intrebarile si obsesiile ce strabat creatia artistica a unei epoci sa-si gaseasca pandantul in discursul istoric al aceleiasi epoci. A vorbi despre<> in vremea in care imaginea artistica instaureaza un dialog nu lipsit de tensiune cu certitudinile (si servitutile) acestui mediu pictural, pentru a se lansa in virtualitatea spatiilor computerizate si in lumea instalatiilor video, tine de un impuls fundamental ce provine din spiritul artistic contemporan si care se traduce in demersul unei hermeneutici istorice a faptelor culturale.“ (Victor Ieronim STOICHITA)

„O poveste originala si fascinanta, avand ca obiect geneza notiunii de pictura ca arta in sensul modern al termenului... O carte remarcabila.“ (Celeste Brusati, The Art Bulletin)

„Din punctul de vedere al metodei, este una dintre cele mai importante contributii actuale la logica imaginii moderne.“ (Christiane Kruse, Frankfurter Allgemeine Zeitung)

„Consider aceasta carte drept una dintre reusitele majore ale istoriei artei din ultimii ani.“ (Hans Belting)Anul aparitiei: 2012
Format: 13x20
Nr. pagini: 504

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.