Turism urban. Note de curs

Turism urban. Note de curs
PRP: 35,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 28,00 lei
Diferență: 7,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Categoria: Geografie

DESCRIERE

Turismul din spatiul urban, comparativ cu celelalte forme de turism, este mult mai complex si diversificat, datorita numarului mare de resurse disponibile. Prezenta acestor resurse in urban, dar mai ales includerea lor in diferite programe si circuite turistice, aduc numeroase beneficii oraselor, ce se traduc prin sustinerea activitatilor economice locale si crearea de noi locuri de munca. In acelasi timp, pot aparea insa si efecte mai putin dorite, legate de cresterea fluxurilor turistice, sau lipsa de preocupare pentru noi investitii in turism.
In mediul urban, majoritatea activitatilor turistice legate de petrecerea timpului liber sunt legate de domeniul cultural. Turismul urban axat pe domeniul cultural pune in valoare talentul artistilor (pictori, sculptori – expozitii si galerii de arta, designeri vestimentari), gastronomia nationala si regionala, prin restaurantele cu specific etc.
Tipurile de turism din mediul urban, in totalitatea lor, sprijina contactele interumane dintre populatia gazda si vizitatori, sprijina schimbul de informatii, idei, experiente culturale si turistice. Realizarea strategiilor de dezvoltare socio-economice a oraselor, a planurilor de urbanism general trebuie sa aiba in vedere sustinerea si amplificarea functiei turistice. Industria turistica trebuie sa fie in armonie si echilibru cu celelalte activitati economice, pentru a se putea evita contradictiile. In conditiile in care mediul urban este capabil sa sustina turismul, sa ofere noi facilitati pentru agentii economici din domeniu, acestia determina un proces mai rapid de conservare, restaurare sau modernizare urbanistica.
Pentru recunoasterea contributiei turismului in dezvoltarea oraselor, autoritatile locale trebuie sa se implice in imbunatatirea infrastructurii si a spatiilor artistice si de cultura, a spatiilor de lucru pentru artisti, pentru repetitii, expozitii, s.a. Crearea de facilitati in arta si cultura pot fi incurajate in toate centrele urbane si pot constitui parte integranta a infrastructurii civice si a comunitatii. Aceste facilitati trebuie sa fie asigurate si incurajate in toate zonele functionale urbane, astfel incât de arta si cultura sa se bucure toti vizitatorii si comunitatea.
Turismul urban axat pe componenta culturala sprijina pastrarea identitatii culturale, a valorilor si bunurilor de exceptie; devine o parte importanta a culturii si civilizatiei nationale; sprijina schimburile culturale (mai ales la nivel muzeistic si al evenimentelor artistice). Concentrarea activitatilor turistice la nivel urban semnifica conturarea unei functii si culturi turistice bine definite si include ideea de multiculturalitate.
Prin urmare, turismul urban ofera o multitudine de experiente colective, individuale in plan psihic, afectiv-estetic, cu impact pe termen lung asupra turistilor. In fata extinderii tehnicii performante si a comunicarii informatice, domeniul actual este cel care reflecta latura umana a societatii contemporane.

Autoarea

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

28,00 lei
PRP: 35,00 lei
Created in 0.094 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.