Se duce vara vietii..., Leonida Lari, Vicovia

Se duce vara vietii..., Leonida Lari, Vicovia
Preț: 19,27 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2018
Categoria: Poezie

DESCRIERE

Poezia e scrisa de oamenii cei mai tristi si mai singur: din lume.

Poezia nu poate fi scrisa de oameni veseli si mondeni. Ar fi o catastrofa. Macar de aceea ca poezia cuprinde tristetea si singuratatea lumii, sublimate prin frumusete.

Poezia e un altar al dragostei si al muceniciei.

Nu pot si nu am sa pot intelege vreodata fantosele arogante ce se dau drept artisti. Un poet e ca un murmur de izvor subteran, ca o clipire de raza peste un mormint, ca o adiere vestitoare din necunoscut. Din necunoscutul tandru, care ne face atenti la cantecul chiriecilor, la gingasii crini de august, la vantul de toamna, care a prins deja sa scuture frunzele.

Poezia nu e o arta. Poezia este o suferinta mai presus ca arta. Poate de aceea tristii, insingurarii care o scriu de adevaratelea, s-ar cuveni sa primeasca recunoasterea preotiei lor.

Dar ei sint atat de modesti. Ei, daca ar fi s-o spunem la direct, nici nu ar voi sa iasa in fata lumii, dindaratul operei lor. Or, ei numai atunci ies, adica sint nevoiti sa iasa numai atunci cand arde pamantul sub picioare, cand e pusa in cumpana insasi viata neamului in care s-au nascut, cu toate ale ei, pre nume - limba, istorie, datini. Atunci nu te pune cu ei, tacutii, modestii, gingasii. Caci ai sa pierzi. De aceea, ca sint luptatorii cei mai cumpliti din cati au fost pe vremuri, lamura a sufletului acelui neam, care a cutezat sa-i nasca. Ei, poetii, de parca visatori, asa, de parca nerealisti, dintotdeauna au zdruncinat din temelii marile imperii.

Dar canta chiriecii, dar au inflorit crinii de august, dar au cazut si primele frunze, pe cand gandeam: poetii sint cei mai tristi si cei mai singuri oameni din lume. Pentru ca sint oamenii Cuvantului. Iar Cuvantul e Dumnezeu.

Iar Dumnezeu e Unul.

Nici trist si nici vesel. Singur.  Pur si simplu singur.  Poetii sint tristi pentru singuratatea Lui. 

Dar nu eu am scris acestea. 

Mi s-au revelat.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Cărți noi - Poezie

Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.