Resedinta Patriarhala, Paisie Teodorescu, Basilica

Resedinta Patriarhala, Paisie Teodorescu, Basilica
Preț: 320,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Categoria: Religie

DESCRIERE

Aparut in Anul comemorativ al fauritorilor Marii Uniri din 1918 in Patriarhia Romana, volumul este dedicat „memoriei Patriarhului Miron Cristea, fervent militant pentru Marea Unire din 1918 si ctitor al Resedintei Patriarhale”.

Publicata in format mare, bogat ilustrata, cu explicatii, date istorice si detalii semnificative, lucrarea reprezinta o incursiune intr-una dintre cele mai semnificative cladiri ale Bisericii.

In Cuvantul inainte, Parintele Patriarh Daniel felicita pe autor pentru o lucrare care „contribuie la o mai buna cunoastere a istoriei Bisericii noastre”, si isi exprima convingerea ca ea va fi „utila nu doar pentru slujitorii Bisericii noastre, ci si pentru cei interesati sa cunoasca istoria, cultura si spiritualitatea poporului roman”.

Autorul precizeaza in Introducere ca „Resedinta Patriarhala are o istorie de peste 350 ani”.

„In aceste secole, numeroase evenimente, etape, schimbari, refaceri si prefaceri s-au petrecut atat intre zidurile ei, cat si in incinta care o inconjoara, dupa cum numerosi au fost vietuitorii, ierarhii, intaistatatorii, oaspetii, vizitatorii, ctitorii, constructorii si restauratorii”, a amintit vicarul patriarhal.

Arhim. Paisie Teodorescu spune ca lucrarea vine sa umple un gol din literatura de specialitate, deoarece restul monumentelor de pe Dealul Patriarhiei s-au bucurat de atentia cercetatorilor, dar Resedinta Patriarhala a fost putin sau deloc abordata”.

 

Nr pagini: 544
Format: 30x34
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.083 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.