Gradina Maicii Domnului, Paisie Teodorescu, Basilica

Gradina Maicii Domnului, Paisie Teodorescu, Basilica
Preț: 51,20 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Categoria: Religie

DESCRIERE

Pe Colina Patriarhiei din Bucuresti se afla sediul Patriarhiei Romane. Pe acest loc mai inalt din Bucuresti, in spatele Resedintei Patriarhale, se intinde, pe o suprafata de 2 ha, Parcul Gradina Maicii Domnului.

Pentru a evidentia valoarea acestui spatiu, la Editura Basilica a Patriarhiei Romane a fost publicata lucrarea Gradina Maicii Domnului. Parcul Resedintei Patriarhale.

Cuvantul inainte este semnat de Parintele Patriarh Daniel care a explicat prin ce se remarca acest colt de natura din urbea Bucurestilor.

Simbolic, acest parc-gradina are menirea sa ne aminteasca permanent ca, prin neascultare de Dumnezeu-Creatorul, vechiul Adam a pacatuit si, ca urmare, a fost scos din Raiul pamantesc, gradina din Eden (cf. Facere 2, 8. 3, 22-23), insa prin ascultare smerita de Dumnezeu pana la moarte pe Cruce si, apoi, prin invierea Sa din mormantul situat intr-o gradina, langa Ierusalim, Iisus Hristos — Noul Adam ne-a daruit Raiul ceresc sau viata vesnica (cf. Filipeni 2, 5-11 si Ioan 19, 41-42. 20, 1-31). Asadar, parcul acesta ne invita sa cultivam atat admiratia pentru frumusetile naturale, cat si aspiratia spre frumusetile spirituale, potrivit cuvantului intelept: „cine florile iubeste, suflet bun el dovedeste”.

 

Numar pagini: 128
Format: 23x25
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.114 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.