Proiectarea obiectuala a sistemelor informatice

Proiectarea obiectuala a sistemelor informatice
Preț: 37,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-85525-4-0
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 352
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Sintagma "abordare orientată pe obiecte" sau "abordare obiectuală" semnifică organizarea şi funcţionarea programelor, aplicaţiilor sau sistemelor informatice ca un ansamblu de obiecte distincte ce cooperează între ele. Aplicată mai întâi în domeniul programării, abordarea orientată pe obiecte s-a impus ca o nouă paradigmă informatică cu o utilizare din ce în ce mai largă. Vorbim astfel de programare orientată pe obiecte (sau obiectuală), baze de date orientate pe obiecte, metode de prezentare a cunoştinţelor orientate pe obiecte. Succesul acestui mod de abordare se datorează modelelor, metodelor, tehnicilor, instrumentelor şi suporturilor software destinate asistării întregului proces de dezvoltare de sisteme informatice (software engineering şi reengineering) dintre care sunt prezentate:
- UML (Unified Modeling Language)
- Visual Basic 6.0, Visual Basic.Net, DHTML
- Arhitecturi software - arhitecturi stratificate, arhitecturi client-server
- Şabloane, arhetipuri şi cadre software (software frameworks)
- RUP (Rational Unified Process)
- XP (eXtreme Programming)
Abordarea obiectuală conduce la soluţii superioare calitativ în special în cazul sistemelor informatice de mari dimensiuni şi nivel ridicat de complexitate.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.109 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.