Prin lumea dreptului si a diplomatiei

Prin lumea dreptului si a diplomatiei
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2020
Pagini: 190
Format: Academic
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Lucrarea de fata nu reprezinta o incursiune stiintifica in lumea atat de fascinanta a dreptului si deopotriva de bogata si interesanta a diplomatiei, ci o incercare de prezentare a unor impresii si trairi ale autorului timp de o jumatate de secol. Marturisirile autorului au ca obiect o paleta larga de activitati, incepand de la cele legate de profesiile juridice cu incidenta practica deosebita – avocatura, justitie, notariat – continuand cu activitatea parlamentara, cu cea diplomatica si cu cea universitara.

 

Ca orice demers memorialistic, si cel de fata poate cuprinde, in mod inevitabil sau chiar necesar, si unele reflectii sau judecati de ordin subiectiv. Intr-o societate atat de complexa si de imprevizibila – care se indreapta spre globalizare sau, poate, spre antiglobalizare – autorul s-a straduit sa ne ofere repere obiective despre lumea justitiei, lumea diplomatiei si despre viata parlamentarului de la inceputul anilor ’90 ai secolului trecut.

 

Lucrarea cuprinde si unele reflectii, mai mult sau mai putin cunoscute, despre perioada de elaborare a Proiectului de Constitutie a Romaniei, dar si despre activitatea diplomatica desfasurata la peste 10. 000 de km de tara.

 

Lucrarea „Prin Lumea Dreptului si a Diplomatiei” este destinata sa ofere si tinerilor, in special studentilor de la facultatile de drept, repere semnificative despre frumusetea unor profesii juridice si despre nobila misiune de a-ti sluji natiunea prin promovarea si aplicarea legii cu devotament, abnegatie si impartialitate, caci nimic nu este „... mai durabil decat ceea ce este fondat pe adevar, justitie si virtute” (Antoine Claude Gabriel Jobert).

 

 

Cartea pe care ne-o ofera Profesorul Ioan Les, intitulata „Prin lumea dreptului si a diplomatiei”, reprezinta o fascinanta incursiune pe taramurile sud-americane, relatata prin prisma experientei de diplomat a autorului, dar in acelasi timp si o foarte interesanta analiza asupra evolutiilor in materie juridica din tara noastra din ultimii 30 de ani, venita chiar din partea unui profesionist al dreptului, membru al Adunarii Constituante care a elaborat Constitutia Romaniei postdecembriste. Un volum de amintiri, cugetari si reflectii care oglindesc o bogata experienta de viata si, mai ales, profesionala, intre paginile caruia cititorii au ocazia de a regasi teme atat de actuale si de importante pentru societatea romaneasca.  

         Mihai-Bogdan MARIAN      ISBN: 978-606-39-0675-6

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.059 sec
7.4.11
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.