Politicile SUA, Germaniei si Rusiei in spatiul romanesc 1990 – 2018

Politicile SUA, Germaniei si Rusiei in spatiul romanesc 1990 – 2018
-5%
Preț: 47,50 lei
50,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2020
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Lucrarea noastra reprezinta rezultatul combinat al urmatorilor factori: reflectie indelungata, cercetare, analiza si sinteza. La capatul acestui triptic am ajuns sa apreciem odata in plus intelepciunea unui loc comun vechi de cand lumea: lucrurile nu sunt ceea ce par, indreptatind o data in plus vechiul mit platonician al pesterii.

Pentru a ne explica, incercam sa demonstram ca esenta politicilor (in fond, geopoliticilor!) SUA, Germaniei si Rusiei in Romania post-totalitara nu a fost si nu este in nici un caz cea prezentata in mainstream-ul declaratiilor politice publice, al publicatiilor oficiale sau oficioase, al mass-mediei partizane politic, al lucrarilor stiintifice (sau cu pretentii de lucrari stiintifice…) etc.

Din respectivele surse de (dez)informare aflam ca Romania si-a cucerit in decembrie 1989 libertatea si ca, ulterior, a instaurat statul de drept, a cautat (si inca mai cauta) sa-si fundamenteze o economie de piata functionala, a aderat la valorile euro-atlantice, fenomen punctat in 2004 de aderarea la NATO si in 2007 de aderarea la UE. Toate acestea au concurat voit sau nevoit spre formarea unei anumite perceptii publice daca nu triumfaliste, cel putin euforice. Interesant ni se pare faptul ca aceasta perceptie necritica i-a contaminat si pe multi dintre specialistii romani, daca avem in vedere luarile lor de pozitie publice sau, mai mult, lucrarile lor stiintifice publicate. Din punct de vedere geopolitic, situatia este insa total diferita decat cea perceputa de opinia publica. In 1989, Romania a castigat (initial numai, insa!) pe un tablou: si-a cucerit libertatea interna (in fond, libertatile si drepturile cetatenesti), iesind din tenebrele unui regim totalitar.

Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 316
Format: 17x24

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.082 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.