Transcarpatia. Radiografia unei regiuni multietnice, Marian Oancea, EIKON

Transcarpatia. Radiografia unei regiuni multietnice, Marian Oancea, EIKON
PRP: 45,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 38,25 lei
Diferență: 6,75 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2021
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Dupa ce a terminat Facultatea de Stiinte Politice la Universitatea din Bucuresti, Marian Oancea a decis sa continue un program de master in relatii internationale in cadrul aceleiasi facultati, mai apoi devenind doctor in Stiinte Politice, studiind relatia dintre majoritate si minoritati in Ucraina Subcarpatica. Cartea de fata reprezinta mare parte a lucrarii de doctorat elaborata de autor pe parcursul a 3 ani de studiu, timp in care a realizat mai multe vizite in Ucraina.

Tema Transcarpatiei este putin studiata de istoriografia romaneasca, in pofida prezentei si continuitatii unei importante minoritati romanesti. Explicatia rezida in cunoasterea deficitara a realitatilor din Ucraina in general datorita, printre altele, barierei lingvistice. Din punct de vedere al stiintei politice, situatia acestei minoritati nu este deloc studiata, nici in literatura de profil romaneasca, nici in cea ucraineana sau elaborata in mediul international. Marian Oancea a elaborat o monografie a regiunii Transcarpatia in scopul de a studia in profunzime aspectele care tin de reprezentarea politica a minoritatilor. Pentru a ajunge la studierea realitatilor contemporane din aceasta regiune, autorul realizeaza mai multe incursiuni in istoria Transcarpatiei si in tot ceea ce tine de aspectele sociale, economice si demografice ce caracterizeaza regiunea. O atentie deosebita este acordata prezentarii aspectelor etnice si confesionale, deoarece interesul lucrarii este acordat prioritar acestora, in evolutia lor istorica. Aceasta lucrare reprezinta o contributie originala la problema studiata, beneficiind de concluziile studiului de teren si de folosirea unor metode de lucru ce nu au mai fost aplicate in cazul Transcarpatiei.

Nr. pagini: 280

Fotmat: 20x15

Anul aparitiei: 2021

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0932 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.