Politica agricola a Uniunii Europene

Politica agricola a Uniunii Europene
-5%
Preț: 42,75 lei
45,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2019

DESCRIERE

In prima parte a lucrarii sunt prezentate etapele si formele integrarii europene, punand accent pe componenta agricola din cadrul sistemului institutional european.

Partea a doua incearca sa surprinda politicile agricole europene intr-o multitudine de ipostaze ce iau in considerare: schimbarea modului de subventionare prin introducerea platilor directe; cresterea importantei fondurilor de dezvoltare rurala; sprijinirea orientarii catre piata si a protectiei mediului; orientarea catre tinerii fermieri, fermele familiale si persoanele defavorizate; orientarea catre competitivitate, sustenabilitate; introducerea de noi instrumente financiare, respectiv schemele obligatorii voluntare si simplificate etc.  

In partea a treia cartea prezinta rezultatele implementarii politicii agricole comune din ultimul deceniu, cu accent pe realizari si deficiente. Exemplificarea demersurilor de implementare a PAC in noile state membre s-a realizat avand ca studii de caz Polonia si Romania, state est-europene cu profunde reminiscente structurale din sistemul politic si economic comunist si care, pe parcursul ultimelor decenii si pana la integrarea in Uniunea Europeana s-au confruntat cu probleme specifice tranzitiei la economia de piata.

Lucrarea este rodul colaborarii unor profesori din Romania, Belgia si Polonia cu preocupari directe in domeniul politicilor agricole si institutiilor europene.

An aparitie 2019
Nr. de pagini 312
Format 17x24

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

47,50 lei
50,00 lei (-5%)
Created in 0.071 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.