Economie rurala

Economie rurala
-5%
Preț: 47,50 lei
50,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Lucrarea reflecta valentele multifunctionale ale ruralului, atat prin continut, cat si prin modul de structurare a cartii.  Conceputa in patru parti distincte (Economia rurala – stiinta teoretica si aplicativa (I), Economia agriculturii (sectorul primar) (II), Economia agroalimentara (sectorul secundar) (III), Economie rurala nonagricola (IV)), cartea incearca sa surprinda economia rurala intr-o multitudine de ipostaze: sursa a cresterii economice, factor esential al bunastarii oamenilor, activitate importanta in cadrul politicilor de dezvoltare rurala si mod de viata specific civilizatiei rurale.  

Autorul prezinta problemele complexe ale economiei rurale, atat la nivelul agriculturii, cat si la nivelul economiei agroalimentare si economiei nonagricole. Prezentarea acestor sectoare intr-o lucrare unitara este necesara intrucat relatiile dintre agricultura si celelalte ramuri nu sunt numai de ordin formal, ci ele privesc aspectele economice si sociale esentiale ale vietii economice in ansamblul ei.

Problematica dobandeste o semnificatie deosebita in contextul Romaniei, care de-a lungul a trei decenii a trecut de la o economie rurala centralizata, axata in special pe colectivizare si intreprinderi agricole si agroalimentare de stat, la o economie de piata care necesita o continua adaptare la realitatile europene.

Prof. Philippe Lebailly
Departamentul de Economie si Dezvoltare rurala
Gembloux Agro-Bio Tech
Universitatea din Liège

An aparitie 2015
Nr. de pagini 446
Format 17x24

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.081 sec
7.4.21
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.