Poemele orasului (Vasile Burlui)

Poemele orasului (Vasile Burlui)
-23%
Preț: 17,71 lei
23,00 lei (-23%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2020
Categoria: Poezie

DESCRIERE

Scrise in vers clasic si armonios, parca in contra timpurilor tulburi pe care le traim, Poemele orasului reflecta intru totul aceasta continuitate in spirala, a ideii in forma si a formei in idee, de sorginte hegeliana. Dintru bun inceput, autorul ne impinge, din pragul toamnei, sa fim la fel de nostalgici precum eul contorsionat intre trecut si prezent din aceste poeme, precum eul ce respinge, altfel spus, virtualitatea unui viitor mundan, preferand sa stea pitit intre pagini de carte sau sa rataceasca prin evi simbolici, alaturi de altii asemeni lui, initiatii in marile, indicibile taine, in cautarea eternei si furtivei Euridice. (…) Cata intelepciune, atata solitudine. Poemele orasului nu sunt, cum ne-am fi asteptat, poate, poeme ale comunitatii sau poeme ale comuniunii. Poemele orasului sunt poeme ale insolitarii. „Somnambul la margini de lume”, el isi continua – stingher, caci singur in multimile zgomotoase si aleatorii – periplul nocturn „printre stele-n cadere”. Vasile Burlui pune, cu o rara, constelata sinceritate, intrebarile de al caror raspuns ne temem. Despre usile care s-au inchis pentru totdeauna si despre ferestrele pe care le zidim zilnic intru mantuirea noastra. Curajul cu care isi asuma acest gest apartine nefirescului, e curajul celui care, considerat in neoranduiala cu lumea, striga totusi in cetate spre folosul celorlalti, nu al lui. Depinde de noi daca-l auzim. Si o putem face intr-un singur fel: citindu-l. (Livia IACOB)

 

Vasile Burlui s-a nascut la 18 februarie 1943, Suceveni, judetul Galati si este stabilit la Iasi. Este medic stomatolog, profesor universitar si poet. A absolvit Facultatea de Stomatologie a Institutului Medico-Farmaceutic Iasi in anul 1967. Obtine titlul de Doctor in Medicina in anul 1976. Din 1971, desfasoara diferite activitati in domeniul medicinii stomatologice, aducand contributii de referinta in domeniul cercetarii academice si universitare. Pe langa cele peste 500 lucrari stiintifice, Vasile Burlui a publicat si carti de poezie. despre care Ioan Holban, Nichita Danilov, Adi Cristi, Iulian Popescu, Paul Gorban si altii au scris in presa literara. Dintre cartile publicate de poet amintim: Philemon si Baucis – Casa editoriala Demiurg, Editura Apollonia, 2011, Concert melancolic – Casa editoriala Demiurg, Editura Apollonia, 2011, De anima, Casa editoriala Demiurg, Editura Apollonia, 2012, Pianissimo, Casa editoriala Demiurg, Editura Apollonia, 2012, Inger rastignit, Casa editoriala Demiurg, Editura Apollonia, 2012, Rendez-vous sideral, Editura Apollonia, 2012, Rendez- vous sidéral, Editura Le brontosaure, 2013, Interogatiile lui Asur, Editura Apollonia, 2013, Solilocvii, Editura Apollonia, 2014, Via Dolorosa, Editura Apollonia, 2014, Concert Brandenburgic, Editura Timpul, 2015, Concerto brandebourgeios, Editura Vinea, 2016, Campiile Okavango, Editura Junimea, 2016, Mesaj catre Criton, Editura Cartea Romaneasca, 2018, Galacticele, Editura Cartea Romaneasca Educational, 2019. Este presedintele Universitatii „Apollonia” din Iasi, membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, membru titular al Academiei de Stiinte Medicale din Romania. Din 2014, devine membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Iasi

An aparitie: 2020
Format: 140×225
Nr. pagini: 126
ISBN: 978-606-057-044-8

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

32,34 lei
42,00 lei (-23%)
Created in 0.069 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.