Parenting - Cum să creștem copii inteligenți emoțional de John Gottman

Parenting - Cum să creștem copii inteligenți emoțional de John Gottman
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Anul publicării: 2018
Categoria: Familie

DESCRIERE

Fiecare părinte știe cat este de important să-și inzestreze copilul cu abilitățile intelectuale necesare pentru a avea succes in școală și in viață. Dar pentru fericirea copilului, e nevoie de ceva mai mult: el trebuie să afle cum iși poate gestiona emoțiile, astfel incat să-și stăpanească și comportamentele. Pentru așa ceva, e nevoie de… antrenament.

Cartea aceasta e un ghid pentru părinții care vor să practice Antrenarea Emoțiilor impreună cu copiii lor. E vorba de un proces in cinci pași, pe care părintele il poate urma oricand – indiferent că fiul sau fiica lui abia a invățat să vorbească ori se află in pragul adolescenței:

    Fii conștient de emoțiile copilului.
    Recunoaște emoția ca pe o șansă de apropiere și invățare.
    Ascultă empatic și apoi validează sentimentele copilului.
    Ajută copilul să–și eticheteze verbal emoțiile.
    Stabilește limite, in timp ce ajuți copilul să–și rezolve problemele.

Extinsele cercetări longitudinale pe care cunoscutul psiholog și cercetător John Gottman le-a făcut de-a lungul a peste 40 de ani au arătat că – dincolo de pedepse și bătăi, dar și de recompense și răsfăț – această Antrenare a Emoțiilor este o metodă foarte umană (derivată din inteligența inimii, insă verificată științific) prin care ii putem educa frumos pe copii.

Și, așa cum demonstrează Gottman in cartea de față, copiii cu inteligență emoțională au mai multă incredere in sine, sunt mai sănătoși, obțin rezultate mai bune la școală și socializează mai ușor cu cei de varsta lor – iar toate acestea sunt premisele fericirii.

"Tot mai des sunt intrebat de părinți ce cărți de parenting le recomand să citească – ținand cont de faptul că nu au timp să buchisească fiecare volum care apare pe piață. Ei bine, aceasta este o carte pe care o recomand din toată inima. Și nu contează ce varstă are copilul. Educația emoțională are puterea de a transforma mintea părinților și puterea de a forma mintea copilului. Astfel, vom readuce siguranța și increderea in familiile din Romania." - Gáspár György,  psihoterapeut relațional, autor al cărților Copilul invizibil și Revoluția iubirii

"Gottman are mintea unui om de știință și sufletul unui romantic." - Newsweek

"Trăim vremuri grele atat pentru copii, cat și pentru părinți. In ultimele decenii, natura copilăriei s-a schimbat complet, făcand mai dificil pentru copii să invețe lecțiile de bază ale sufletului uman și ridicand miza pentru părinții care le transmiteau cu iubire aceste lecții copiilor. Părinții au fost nevoiți să predea cu mai multă inteligență lecțiile emoționale și sociale elementare. In acest ghid practic dedicat unui parenting de calitate, John Gottman vă arată drumul." - Daniel Goleman, autorul cărții Inteligența emoțională

Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 288
Format: 13x20

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.069 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.