Optica Geometrica. Probleme... captivante (cu solutii complete) Editia a III-a revazuta

Optica Geometrica. Probleme... captivante (cu solutii complete) Editia a III-a revazuta
-15%
Preț: 49,09 lei
57,75 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

Lucrarea Optica geometrica - probleme captivante (cu solutii complete), se adreseaza elevilor din invatamantul gimnazial si liceal care doresc sa aprofundeze aceasta parte a Opticii, precum si absolventilor de liceu care se pregatesc individual pentru bacalaureat sau pentru admiterea in invatamantul superior, la facultatile de fizica, chimie, medicina, farmacie, stomatologie, etc.
In egala masura, prin gradul de dificultate, mai ridicat, al unor probleme, lucrarea este recomandata si elevilor ce se pregatesc pentru concursurile scolare sau studentilor din primii ani ai ciclului de licenta. Nu in ultimul rand, culegerea poate fi utilizata, ca un ghid metodic, de catre toti profesorii de fizica. ce doresc sa se autoperfectioneze - in special, de catre cei aflati in primii ani de activitate didactica si urmeaza sa sustina examene de titularizare si definitivare sau de gradul II sau 1. Desigur, lucrarea de fata continua seria de culegeri de"probleme captivante de fizica" din care au vazut deja lumina tiparului, tot la editura EMIA, volumele de"Mecanica fizica" (in anul 2007) si de"Fizica moleculara" (in anul 2010).
Cele peste 450 de probleme, unele dintre ele chiar de nivel olimpic, sunt rezolvate integral, cu analize fine si interpretari pertinente. Ele acopera in mod omogen programa gimnaziala si liceala de fizica. Sugeram cititorului sa nu apeleze la rezolvarile date de autori decat in ultima instanta, dupa ce eforturile proprii de a gasi solutiile problemelor s-au dovedit a fi infructuoase. Rezolvitorul trebuie sa fie constient de faptul ca, cel mai adesea, pentru izolarea unei probleme ideale, de matematica, in ultima instanta, dintr-o problema reala de fizica, sunt necesare mai multe etape de gandire si, in consecinta, un timp de lucru mai mare.

Nr. de pagini: 422
Anul aparitiei: 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.