Florin Macesanu, Mecanica Fizica. Probleme... captivante (cu solutii complete). Editia a IV-a

Florin Macesanu, Mecanica Fizica. Probleme... captivante (cu solutii complete). Editia a IV-a
-15%
Preț: 42,84 lei
50,40 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013

DESCRIERE

Culegerea de probleme de fizica, pe care tocmai ati deschis-o, contine 352 de probleme de  Mecanica fizica, grupate in patru capitole, dupa cum urmeaza: Cinematica-80, Dinamica-130, Statica-70 si Diverse-32:
Lucrarea a fost conceputa ca un manual auxiliar pentru elevii de liceu care apreciaza ca, prin obiectul sau si prin metodele pe care le fundamenteaza, Fizica este o disciplina scolara importanta, careia trebuie sa ii acorde o atentie speciala deoarece ea le va fi necesara in timpul studiilor universitare ulterioare si utila pentru viitoarea lor cariera profesionala. In acelasi timp, lucrarea poate fi considerata si ca un ghid metodic al profesorilor de fizica ce desfasoara activitati de predare-invatare la nivel liceal - mai ales al acelora aflati in primii ani de activitate didactica si care urmeaza sa sustina examene de titularizare, de definitivare sau de obtinerea gradului II.
Participarea noastra, pe parcursul mai multor ani, la alcatuirea subiectelor pentru fazele judetene sau nationale ale olimpiadelor (sau altor concursuri) de fizica, ne-a aratat ca desi, in ultima vreme, au aparut numeroase culegeri de probleme, mai ales pe plan local, exista spatiu profesional pentru publicarea unor astfel de lucrari si in continuare, cu conditia ca ele sa aduca suficiente elemente de noutate. Cartea pe care o propunem raspunde acestui deziderat, ea continand multe probleme inedite, cu un grad de dificultate mai ridicat decat cel mediu, unele originale, inspirate de realitatea in care traim si ne desfasuram activitatea, altele preluate sau traduse din lucrarile de specialitate mentionate in lista bibliografica finala, completate si adaptate programei Iiceale de la noi. 
Experienta didactica acumulata de-a lungul anilor ne-a aratat ca, daca majoritatea elevilor ( participanti la competitii de tipul celor mentionate, la examenele de bacalaureat sau la concursurile de admitere In invatamantul superior), stapanesc multumitor calculul matematic, nu sunt tot atat de multi cei ce dovedesc abilitati notabile si in rezolvarea pana la capat a problemelor de fizica. Motivul principal este acela ca, in mod obiectiv, rezolvarea problemelor de fizica comporta un numar mai mare de etape de gandire decat rezolvarea unor probleme de matematica.

Nr. de pagini: 310
Anul aparitiei: 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.