Opere vol. 6 - Joc si realitate

Opere vol. 6 - Joc si realitate
-20%
Preț: 20,00 lei
25,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-707-080-1
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 224
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Opere vol. 6 - Joc si realitate.

Descriere:

Pentru pediatrul şi psihanalistul D.W. Winnicott, o abordare creativă a lumii este ceea ce face ca viaţa să merite trăită. Dar care sunt originile creativităţii şi cum putem s-o dezvoltăm - atât înăuntrul, cât şi în afara noastră? Joc şi realitate adresează aceste întrebări, aprofundând subiectul spaţiului tranziţional, un subiect deja familiar din celelalte lucrări ale autorului. Această carte reprezintă una dintre lecturile psihologice fundamentale, Winnicott explorând şi expunând aici pe larg fenomenul jocului şi funcţiile sale specifice, mai ales cele implicate în dezvoltarea imaginaţiei copilului şi fundamentarea actului cultural. Mai ales în contextul actual, când cerinţele la adresa copiilor devin din ce în ce mai mari şi testarea lor începe la vârste din ce în ce mai fragede, acest text clasic devine mai necesar decât oricând.
Donald Winnicott (1896-1971) s-a format ca medic pediatru, profesie pe care a practicat-o până la sfârşitul vieţii, în special la Spitalul pentru copii Paddington Green. Şi-a început analiza cu James Strachey în 1923, a devenit membru al Societăţii Britanice de Psihanaliză în 1935 şi a fost de două ori preşedintele ei.
A fost, de asemenea, membru al Colegiului Regal de Medicină şi al Societăţii Britanice de Psihologie.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.065 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.