Opere, vol. 3 - Natura umană

Opere, vol. 3 - Natura umană
-20%
Preț: 11,12 lei
13,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-707-003-8
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 208
Categoria: Curs

DESCRIERE

Ideile lui Donald Winnicott sunt presărate în numeroase articole clinice şi prezentări scurte, populare. El a făcut o singură încercare de a aşterne pe hârtie o privire de ansamblu asupra ideilor sale, pe care cititorul o găseşte în acest volum. A rămas neterminată, întreruptă fiind de moartea lui survenită în anul 1971. Este o muncă ambiţioasă. Aşa cum spune el însuşi în introducere, "Sarcina acestei cărţi este studiul naturii umane. În momentul începerii ei, sunt poate prea conştient de vastitatea unui asemenea proiect. Natura umană este aproape tot ce avem.
În pofida faptului că ştiu acest lucru, intenţionez să respect titlul şi intenţionez să fac o descriere a naturii umane care să înglobeze diversele tipuri de experienţe ce mi-au aparţinut: lucrurile pe care le-am învăţat de la profesorii mei şi din experienţa mea clinică. În acest fel poate o să obţin o descriere personală, şi deci bineînţeles limitată, a unei teme care nu are limite."
Capitolele oferă perspectiva lui Winnicott asupra problemelor majore ale teoriei psihanalitice, ca de exemplu: complexul lui Oedip, sexualitatea infantilă, inconştientul, poziţia depresivă, apărarea maniacală, obiectele tranziţionale, agresiunea, psihosomatica.
Winnicott a făcut aici un efort sintetic de excepţie, un efort considerat drept cel mai bun din cadrul operei sale postume.
D.W. Winnicott este privit ca analistul britanic cel mai influent. Scierile sale se numără printre cele mai impresionante şi concludente din întreaga literatură psihanalitică.
Peter Lomas îl numeşte în suplimentul literar al lui Times "cel mai influent psihanalist din perioada după Freud şi Jung".

Titlul original: Human Nature
Publicată de: Free Association Books, Londra, 1988
Limba originală: engleză
Prefaţă de Clare Winnicott; traducere de Cătălin Popescu; postfaţă de Ioana Lazăr

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.066 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.