Opere VIII. Intelepciunea calma. Romania noastra. Dialoguri si interviuri

Opere VIII. Intelepciunea calma. Romania noastra. Dialoguri si interviuri
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Categoria: Critica literara

DESCRIERE

Cartea autorului Virgil Nemoianu „Opere VIII. Intelepciunea calma. Romania noastra. Dialoguri si interviuri" de la editura SPANDUGINO

Acest volum reuneste patruzeci si una de conversatii ale lui Virgil Nemoianu, realizate intre 1990 si 2017, cu romani din mai multe generatii. Doua dintre discutii au devenit carti, celelalte au aparut anterior in periodice si volume. Avem astfel o radiografie culturala, intelectuala, ideologica, politica si istorica – deopotriva dialogica (Bahtin) si dialectica (Hegel) – a Romaniei si a lumii. Dar si a interlocutorilor insisi, a mediilor din care vin, a orizonturilor spre care tind.
Sorin Antohi

Am fost obisnuiti sa facem o distinctie casanta intre cei din tara si cei din afara Romaniei. Profesorul Virgil Nemoianu ne-a demonstrat ca a fi geografic departe de tara nu exclude posibilitatea participarii intense la viata culturala romaneasca. Cu un deosebit interes urmaresc articolele pe care le publica […]. Traducerea in limba romana a cartilor sale fundamentale […] s-a dovedit a fi benefica pentru viata noastra culturala, lucrarile respective au avut un impact impresionant, au impus un nivel superior de abordare a faptelor de cultura [...]. De un mare folos este si publicarea cartii Romania noastra [...], in care anvergura intelectuala a lui [Nemoianu] apare clar, cu deschidere spre toate orizonturile, fie ele literare, filosofice, istorice, politice sau religioase [...]. O carte in care problemele, de ieri si de azi, ale Romaniei sunt discutate intr-un spirit critic deschis controversei.
Solomon Marcus

[…] in cartile lui Nemoianu publicate in America, Romania si cultura ei sunt mereu prezente pe plan de egalitate cu celelalte culturi europene. Opera lui e in acelasi timp cea a unei personalitati de suprafata internationala si a cuiva care, desi traieste in capitala Americii, a ramas intotdeauna profund legat de tara in care s-a nascut.
Toma Pavel

Anul aparitiei: 2017
Numar pagini: 678
Format: 16x22

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.171 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.