Opere IV. Studii si reflectii. Literatura. Societate. Religie, editia a II-a

Opere IV. Studii si reflectii. Literatura. Societate. Religie, editia a II-a
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Critica literara

DESCRIERE

Cartea autorului Virgil Nemoianu „Opere IV. Studii si reflectii. Literatura. Societate. Religie, editia a II-a" de la editura SPANDUGINO

Volumul Opere IV. Studii si reflectii. Literatura – societate – religie din Seria de autor Virgil Nemoianu se impune prin densitatea de idei, prin numeroasele sugestii, prin spiritul ludic, prin conjunctia dintre libertatea creatoare si eruditia echilibrata.

Jocurile divinitatii reuneste cronicile radiofonice pe teme religioase, pe care Virgil Nemoianu le-a rostit de la microfonul postului de radio Europa Libera, in anii ’80, si o serie de articole de gen aparute in presa americana si din Romania. Autorul readuce in discutie rezistenta la obscurantismul practicat in perioada comunista, la ateismul militant, la teoriile materialiste.

Utilul si placutul contine o serie de articole de analiza culturala, grupate tematic in patru sectiuni: „Morala si stilul”, „Sfaturi catre editori”, „Note americane”, „Stil si transpunere”; spiritul analitic, demersul teoretic, efortul interpretativ sau critica prevalent constructiva fac din acest volum o piesa importanta printre operele de tinerete ale lui Virgil Nemoianu, contribuind, alaturi de Calmul valorilor, in mod decisiv la impunerea sa intelectuala.


Anul aparitiei: 2015
Numar pagini: 709
Format: 16x22

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.076 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.