O istorie a Imperiului Otoman (Traducere de Irina Vainovski-Mihai si Adina Avramescu)

O istorie a Imperiului Otoman (Traducere de Irina Vainovski-Mihai si Adina Avramescu)
-16%
Preț: 50,36 lei
59,95 lei (-16%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2021
Categoria: Istorie

DESCRIERE

O istorie exhaustiva acoperind peste sase secole, de la fondarea Imperiului Otoman in Eurasia postmongola pina dupa Primul Razboi Mondial, cind s‑a semnat ultimul tratat de pace si s‑au consfintit hotarele Turciei moderne sub Kemal Atatürk, acest volum ne arata ce a fost, cum s‑a format si cum s‑a destramat Imperiul Otoman.

Accesibil si bine organizat, cu numeroase ilustratii, volumul trateaza nu doar istoria politica a imperiului, incepind cu sultanul si curtea lui, ci si istoria lui economica, religioasa, culturala si mai ales sociala, cu viata elitelor, dar si a oamenilor de rind, in capitala, ca si in provincii. Autorul subliniaza rolul crucial al sultanilor si al familiilor lor extinse, descrie evolutia modelului fiscal al imperiului si analizeaza texte din literatura otomana, punind accent pe spiritualitate, pe raportarea la spatiu si timp, dar si pe migratia, violenta, flagelurile si dezastrele care au afectat Imperiul din 1300 pina in 1924, la destramarea sa.

 

Numarul paginilor: 464
Format: 16x24
Anul aparitiei: 2021

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.073 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.