Magdalena (Vlad Iovita)

Magdalena (Vlad Iovita)
Preț: 70,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Romane

DESCRIERE

Prozator, scenarist si regizor de film, Vlad Iovita a fost unul dintre nuvelistii remarcabili ai generatiei ’60. Nuvelele sale Sirena, Magdalena, Un hectar de umbra pentru Sahara, Se cauta un paznic s. a., incluse in cele cateva volume ale sale publicate in timpul vietii au servit multor tineri scriitori drept model.
Foarte bine vizualizate, scrise de un cineast si artist de balet, nuvelele sale imbina perfect o viziune etica si estetica asupra lumii. Darul de povestitor, care refuza artificiile si ornarile etajate, se imbina perfect cu meditatiile asupra existentei umane.
Scrise si editate pana acum (cu doar unele exceptii) numai cu caractere rusesti, majoritatea prozelor lui Iovita raman cvasinecunoscute cititorului de azi. Editia include piesele nuvelistice de rezistenta ale scriitorului si ofera un model remarcabil cititorului bibliotecilor publice, dar si, speram, cumparatorului de carte care va dori s-o aiba in biblioteca personala.
Cartea este destinata tuturor cititorilor interesati de literatura contemporana, in special de literatura narativa.

Volumul este aprobat de Comisia de selectie pentru editarea cartii nationale si editat cu contributia Ministerului Educatiei, Culturii si Cercetarii.


Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 304
Format: 13x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.082 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.