Johann Sebastian Bach, Clavecinul bine temperat. 48 de preludii si fugi pentru pian, BWV 846-869 (Caietul 1)

Johann Sebastian Bach, Clavecinul bine temperat. 48 de preludii si fugi pentru pian, BWV 846-869 (Caietul 1)
-15%
Preț: 28,90 lei
34,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Muzica

DESCRIERE

Johann Sebastian Bach s-a nascut in 1685la Eisenach si a murit in 1750 la Leipzig, remarcandu-se ca cel mai important compozitor al epocii Baroce. Majoritatea lucrarilor sale au fost compuse pentru orga sau clavecin.
Pornind de la modele ca Pachelbel sau Palestrina, Bach perfectioneaza fiecare detaliu al stilului baroc, lasandu-si amprenta asupra tuturor tipurilor de compozitii. Lucrarile sale sunt studiate de toati pianistii de toate nivelurile, de la micile piese adunate intr-un album pentru sotia sa, Anna Magdalena, la diverse piese scurte pentru clavecin, mici preludii si fugi, suite, la volumele mai avansate ca Arta fugii, Clavecinul bine temperat, Suitele franceze si engleze, InvenTiunile la doua si trei voci, dar si multe alte lucrari, o alta importanta categorie a compozitiilor sale o reprezinta diferitele lucrari religioase, Cantate, Oratorii, Misse. Bach a mai compus si lucrari pentru alte instrumente, ca vioara, flautul, dar si altele.
In 1708, Bach obtine postul de organist de curte si maestru de concerte la curtea ducelui de Weimar. In aceasta functie trebuia sa cornpuna muzica pentru orga si compozitii pentru ansambluri orchestrale, bucurandu-se de protectia si prietenia ducelui Johann Ernst, fiind el insusi compozitor. Pasionat de arta contrapunctului, Bach a compus majoritatea repertoriului de ffugi in timpul activitatii sale in Weimar.

Din aceasta perioada dateaza celebra compozitie"Clavecinul bine temperat" (germana: Wohltemperiertes Klavier), BWV 846-893, care include 48 preludii si fugi, cate doua pentru fiecare gama majora si minora, o lucrare monumentala nu numai prin folosirea magistrala a contrapunctului, dar si pentru ca a explorat pentru prima data intreaga gama tonala si multitudinea intervalelor muzicale.
Johann Sebastian Bach a adunat, initial, in 1722, sub titlul de Clavecinul bine temperat, 24 de preludii si fugi compuse in toate tonalitatile majore si minore. Dupa 20 de ani, a conceput inca un volum cu tot atatea preludii si fugi, astfel ca de-a lungul secolelor aceasta a fost considerata forma completa a Clavecinului, cu cele 48 de compozitii.


Nr. de pagini: 126
Anul aparitiei: 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.069 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.