Istoriile periferiei

Istoriile periferiei
-23%
Preț: 7,41 lei
9,62 lei (-22,97%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2009
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Istoriile periferiei. Mahalaua in romanul romanesc de la G. M. Zamfirescu la Radu Aldulescu constituie prima monografie romanesca a temei periferiei, un studiu original de critica literara, istorie si sociologie.

Georgiana Sarbu face mai intai un inventar exhaustiv al romanelor romanesti, a caror actiune este localizata in mahala, apoi analizeaza Maidanul cu dragoste de G. M. Zamfirescu, Groapa, romanul lui Eugen Barbu, si Amantul colivaresei de Radu Aldulescu. Trei romane din trei perioade istorice radical diferite. Primul, interbelic, al doilea din anii ’50 ai secolului XX, al treilea un roman contemporan, din anii ’90. Firele se strang si isi pastreaza culoarea, in plin secol XXI. Lume cu legitati proprii, „topos al contrastelor”, mahalaua nu este o prelungire a orasului, ci un organism independent, vital si robust, care tinde sa-l inghita. Aceasta este ipoteza pe care o sustine si o argumenteaza autoarea, prelungindu-si investigatiile sociologice in cotidian si conturand o periferie decliseizata, locuita de o umanitate cruda, dar si duioasa, condusa de afecte si pasiuni puternice, necenzurate.


Data publicarii: 2009
Tip coperta: Paperback
Nr Pag: 240

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.072 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.