Istoria filosofiei contemporane. Volumul I

PRP: 110,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 93,50 lei
Diferență: 16,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Ceea ce cititorul va descoperi in aceste pagini vor fi istorii ale modernitatii post-kantiene. Plurale, nelinistite, cu un apetit sistematizator feroce, filosofile modernitatii s-au dezvoltat in spiritul culturilor adverse si reactionare. Un crestinism criticist a facut posibila gândirea lui Hegel; un idealism metodologic a dus kantianismul pe culmile filosofiei germane al celor doua secole care au urmat revolutiei copernicane in filosofie; o filosofie a egoismului, criticista, in felurile ei dialectice, a produs socialismul. Si totusi, Kant nu a fost nici un iluminist, nici un romantic, nici un socialist avant la lettre.

Desi sunt cinci volume cele care consfintesc genealogia filosofiei moderne desprinsa din criticism, trei sunt momentele care salveaza criticismul insusi de la o gandire rapsodica, ceva ce lui Kant nu i-ar fi placut sub niciun chip.

Oana SERBAN

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0640 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.