Ipostaze ale ideologiei in teoria politica (Daniel Sandru)

Ipostaze ale ideologiei in teoria politica (Daniel Sandru)
-16%
Preț: 8,39 lei
9,99 lei (-16,02%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Tratat

DESCRIERE

Prefata de Dan Pavel
 
Ideologiile joaca un rol important in epoca actuala, indiferent daca se prezinta sub forme consacrate, daca propun directii de actiune noi sau daca apar ca un cadru ideatic transdoctrinar. Ele influenteaza traseele sociopolitice pe care indivizii si grupurile le urmeaza in vederea integrarii comunitare si a dobandirii unei anumite identitati. Pledand pentru recuperarea conceptului de ideologie ca instrument esential in analiza teoriei politice, datorita rolului sau in explicarea realitatii politice, Daniel Sandru schiteaza cadrul teoretic si metodologic al acestuia si il aplica unor varii exemple, de la liberalism la opera unor autori romani precum Petre Andrei sau N. Steinhardt.
 
Din cuprins:
Ideologia si seductia imaginarului politic• Ideologie si fantasme politice in contextul liberalismului contemporan• Mitul politic in context ideologic• Ideologia si fascinatia„religiilor politice”• Totalitarismul ca ideologie anti-politica• Populismul ca ideologie antiprocedurala• Democratizarea, elitele politice si ideologia democratica in postcomunism• Mass-media, spatiul public si ideologia democratica in Romania postcomunista• Intelectuali si„capcane politice” in Romania interbelica

Nr. de pagini: 288
Anul aparitiei: 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.089 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.