Intelegerea realitatii

Intelegerea realitatii
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor:

DESCRIERE

Corona a intensificat conflicte. Problema valorii care ii revine dreptului la viata se impusese deja in urma mortii refugiatilor in Marea Mediterana. Pro-blema necesitatii interventiilor statale masive si a rolului Parlamentului in aceasta privinta s-au impus deja in rastimpul crizei din Balcani si se vor im-pune de-a dreptul abia datorita crizei climatice. Problema colectarii si folosi-rii datelor s-a impus deja dupa dezvaluirile lui Edward Snowden. Putem enumera in continuare si alte probleme, si este dificil, foarte dificil, sa gasim raspunsuri la ele.

Dar un lucru a devenit limpede prin Corona: Oricare ar fi raspunsurile ca-re trebuie cautate si gasite, nu este ingaduit ca gasirea, respectiv cautarea lor sa devina o problema de autoritate; trebuie sa ramana o cautare si o gasire democratica, respectiv sa devina o cautare si o gasire democratica. Acestea trebuie sa se asocieze cu o cunoastere a faptului ca exista intotdeauna o mul-titudine de atitudini si alternative, ca exista calea dificila a ascultarii, intele-gerii si a tratativelor – care nu poate fi inlocuita prin aceea ca se invoca «bi-nele poporului», sau «stiinta», sau «ratiunea» sau «sanatatea», sau «lipsa de alternative».

Heribert Prantl, 2020

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1067 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.