File din istoria soptita a romanilor. Volumul I (Ciucescu Doru)

File din istoria soptita a romanilor. Volumul I (Ciucescu Doru)
-5%
Preț: 18,91 lei
19,90 lei (-4,97%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Memorialistica

DESCRIERE

Exista istorici, bazati pe documente,  si povestitori de istorie, bazati pe ce spun istoricii; cand am scris aceasta carte, eu am facut parte din a doua categorie.

Motivatia scrierii acestei carti a fost faptul ca istoria foloseste ca sa se invate din trecut, dar, daca ea prezinta neadevaruri ori adevaruri spuse partial, a se vedea, de exemplu, "Istoria Romaniei, manual unic pentru clasa a VIII – a secundara", aparut in 1947, sub egida Editurii de Stat, din Bucuresti, sub semnatura lui Mihai Roller, atunci, pe de o parte, scade nu numai credibilitatea in acea "istorie", dar si in istorie, in general, iar, pe de alta parte, actiunile gresite luate de politicieni risca sa nu fie sanctionate corespunzator de popor.

          De asemenea, exista o istorie oficiala, subiectiva, facuta pe placul oficialitatilor, si una soptita, adevarata, stiuta de specialisti, dar evitata de a fi transmisa restului populatiei din diferite motive, unul fiind dorinta diriguitorilor de a avea la dispozitie, folosind o sintagma a lui Emil Cioran, o "prostime eterna", usor de manipulat.

          De aceea, in limitele informarii ca pasionat cititor de carti, ca entuziast navigator pe internet, aceasta colosala descoperire a sfarsitului mileniului al doilea, si ca iubitor de tot de ceea ce tine de neamul romanesc, eu am incercat sa scot la lumina anumite file din acea istorie, la care, pentru a fi spuse cu voce tare, este necesar sa se depaseasca un anumit prag psihologic legat de subconstientul colectiv de la un moment dat, de cultura  primita in scoala si in cei sapte ani de acasa, de intensitatea dorintei de a afla adevarul si de a-l comunica altora, de largimea vederilor personale si de asumarea riscului de a primi reactii violente din partea unora, fie ca ei sunt mai bine informati, fie ca sunt ignoranti, fie ca fac parada de patriotism, fie ca au diverse alte motive, mai mult sau mai putin oculte.

          Aceasta carte este susceptibila de a fi continuata cu alte volume, nu neaparat scrise numai de mine, pentru ca istoria soptita a romanilor are mult mai multe file...

 Autorul

An aparitie: 2015
ISBN: 9789975406888
Pagini: 108

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.