Econometrie. Teorie si aplicatii in EViews si R

Econometrie. Teorie si aplicatii in EViews si R
-5%
Preț: 46,55 lei
49,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2018
Categoria: Statistica

DESCRIERE

Lucrarea contine aspecte teoretice si aplicatii practice ale temelor studiate in cadrul cursurilor de econometrie  –  nivel licenta: modelul simplu de regresie, modelul multiplu de regresie, modele cu ecuatii simultane si serii de timp. Aplicatiile practice sunt de trei tipuri: probleme clasice rezolvate, menite sa-i ajute pe studenti sa-si insuseasca cat mai bine aspectele teoretice, aplicatii in EViews, cu rolul de a le arata studentilor utilitatea practica a instrumentelor econometrice si simulari R, menite sa-i familiarizeze pe studenti cu acest pachet software. Eviews reprezinta unul dintre cele mai populare programe de analiza a datelor disponibil comercial, fiind usor de utilizat si cu functionalitati complexe. Pe de alta parte, R, desi necesita cunostinte de programare, este gratuit si extrem de flexibil, avand posibilitati de personalizare infinite. Pentru capitolul dedicat analizei seriilor de timp, sunt incluse cateva elemente de ajustare sezoniera a datelor folosind JDemetra+, pachet software disponibil gratuit, recomandat de Eurostat in acest sens.

In afara de aspectele teoretice si aplicatiile aferente fiecarei teme studiate in cadrul cursurilor, lucrarea contine si informatii menite sa dezvolte capacitatea de gandire critica a studentilor si alte competente transversale: comunicarea orala, lucrul in echipa, selectarea informatiilor relevante. Astfel, primul capitol contine o descriere amanuntita a bazelor de date disponibile online, precum si functionalitatile EViews si R. Capitolul 7 contine mai multe studii de caz care au rolul de a-i pune pe studenti in situatii de lucru reale. Capitolul 8 prezinta principalele elemente de care acestia trebuie sa tina seama atunci cand realizeaza prezentari academice, precum si propuneri de teme pentru astfel de prezentari.


An aparitie 2018
Nr. de pagini 256
Format 17x24
Legatorie brosat

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.070 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.