Dreptul securitatii sociale. Drepturile de asigurari sociale

Dreptul securitatii sociale. Drepturile de asigurari sociale
PRP: 60,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 49,80 lei
Diferență: 10,20 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Cursul abordeaza subiecte de relevant interes public si de incontestabila actualitate practica, dand o justa importanta analizei regimului juridic al mobilitatii fortei de munca, vizand, mai ales, problematica persoanelor asigurate in spatiul Uniunii Europene, in contextul mai larg al analizei privind mecanismele de realizare a drepturilor de asigurari sociale.

 

 

 

   Lucrarea focalizeaza cele mai actuale directii de legiferare in domeniul drepturilor de asigurari sociale, antamand o reflectie teoretica profunda si documentata asupra unor chestiuni complexe si, deseori, generatoare de controversa doctrinara si de practica judiciara neunitara.

 

 

 

 

 

   Cuprinsul lucrarii

 

 

 

   Primele capitole ale cursului sunt dedicate prezentarii fundamentelor constitutionale ale drepturilor sociale, cu scopul de a identifica si de a „perimetra” conceptual contextul juridic

 

in care functioneaza drepturile de asigurari sociale, adica modul in care acestea sunt operationalizate prin valorificare, precum si de a explicita matricea principala a dreptului securitatii sociale.

 

 

 

   A doua parte a lucrarii propune o analiza cu ample trimiteri necesare dezvoltarilor teoretice de ordin explicativ ale legislatiei si jurisprudentei in materie a celor mai relevante probleme legate de mobilitatea in spatiul unional, cu privire speciala asupra regulilor de coordonare a sistemelor de securitate sociala si a modului in care aceste reguli sunt interpretate si aplicate intr-o epoca a digitalizarii si a deplasarilor fara precedent.

 

 

 

   A treia parte este axata pe ilustrarea principalelor drepturi de asigurare sociala si anume dreptul la pensie, asigurari sociale de sanatate, concedii si indemnizatii de asigurari sociale, concediul pentru cresterea copilului, somaj si accidente de munca si boli profesionale, dand o atentie sporita sistemului public de pensii. O atare alegere nu este intamplatoare, intrucat dreptul la pensie este cel mai complex drept de asigurari sociale, cu cea mai larga adresabilitate si consistenta economica.

 

 

 

   Puncte forte

 

 

 

   Cursul reprezinta prima lucrare stiintifica de amploare din ultimii ani dedicata dreptului asigurarilor sociale cu un ambitus teoretic important si, desigur, cu incursiuni relevante in practica judiciara, sustinand astfel argumentat si documentat procesul de explicitare si de asimilare a principiilor si valorilor juridice pe care drepturile de asigurari sociale le ilustreaza si le pun in opera. Lucrarea ipostaziaza o viziune de tip „weltanschauung”, asigurand o panoramare necesara si completa a unei problematici juridice in permanenta transformare cu un dinamism legislativ pronuntat, manifestat prin desele „metamorfoze” legislative.

 

 

 

   Lucrarea isi propune sa ofere cititorilor posibilitatea intelegerii substantei juridice a drepturilor de asigurari sociale prin apelul la o justa calibrare a principialitatii fundamentelor juridice proprii in „dialogul” acestora cu rapiditatea schimbarilor din palierul legislativ, pe fondul asigurarii unei cumpene drepte a judecatilor de valoare intre stabilitatea demersului stiintific si vanturile schimbarilor legislative frecvente.

 

 

 

   Trimiterile la corpul normativ international, european si romanesc sunt calauze cognitive si metodologice apte sa deschida o cale magistrala de comprehensibilitate a aspectelor analizate si, totodata, sa stimuleze apetitul cititorilor pentru studierea chestiunilor aduse in avanscena examenului teoretic.

 

 

 

   Uram cititorilor nostri o lectura placuta si folositoare!

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0593 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.