Contabilitatea capitalurilor si activelor

Contabilitatea capitalurilor si activelor
-5%
Preț: 42,75 lei
45,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Categoria: Finante-banci

DESCRIERE

Informatiile contabile de calitate pe care autoarea le furnizeaza in cadrul lucrarii, inclusiv in cazul operatiilor pentru care nu sunt stabilite solutii practice explicite, sunt in concordanta deplina cu litera si spiritul reglementarilor si conceptelor contabile nationale si a celor internationale, adoptate de normalizatorii romani. In aceste conditii sunt create premise certe in ceea ce priveste elaborarea sau imbunatatirea, dupa caz, a politicilor contabile referitoare la capitaluri si active imobilizate si circulante, inclusiv pentru operatiunile specifice pe care acestea le ocazioneaza cu prilejul reflectarii lor in situatiile financiare anuale.

In legatura cu acest aspect se apreciaza, de asemenea, reliefarea relatiei directe existenta intre contabilitatea curenta si bilant, precum si alte componente ale situatiilor financiare anuale. Astfel, sunt precizate modalitatile de determinare a valorii tuturor elementelor bilantului fie prin cumularea soldurilor de la mai multe conturi, fie prin utilizarea soldului aferent unui singur cont.

Alt aspect important il constituie atentia suplimentara acordata de autoare prezentarii si explicarii detaliate a operatiunilor de noutate pe care le-au adoptat normalizatorii contabili romani din continutul directivelor europene, dintre care se exemplifica doar cele oglindite in urmatoarele conturi: Active necorporale si corporale de exploatare si evaluare a resurselor minerale; Investitii imobiliare; Active biologice productive; Produse agricole; Active biologice de natura stocurilor etc.

In alta ordine de idei, se subliniaza ca ordinea prezentarii conturilor si a problemelor pe care acestea le genereaza este benefica pentru urmarirea si intelegerea cu usurinta a problemelor abordate in lucrare, in sensul ca s-a avut in vedere succesiunea claselor si grupelor de conturi in care se incadreaza. Pe de alta parte, s-a scos in evidenta, in mod justificat, ca fiecare cont examinat este atat furnizor de informatii, cat si instrument (procedeu) specific stiintei contabilitatii.

Prof. univ. dr. Adriana Tiron-Tudor
Cluj-Napoca
Prof. univ. dr. Constantin Staicu
Craiova

An aparitie 2017
Nr. de pagini 344
Format 17x24
Legatorie brosat

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.071 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.