Conditiile esentiale pentru validitatea contractului

Conditiile esentiale pentru validitatea contractului
PRP: 25,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 20,00 lei
Diferență: 5,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Potrivit art. 1179 din Codul civil roman, conditiile pentru validitatea unui contract sunt urmatoarele: A. capacitatea de a contracta; B. consimtamantul partilor contractante; C. un obiect determinat si licit; D. o clauza licita si morala; E. forma contractului, atunci cand legea prevede o anumita forma a acestuia.

Aceste conditii sunt, de fapt, necesare pentru validitatea oricarui act juridic civil, manifestarile de vointa care nu le respecta neputand produce efectele pe care legea le recunoaste unei astfel de operatiuni juridice.
Prin conditiile actului juridic se inteleg acele componente care trebuie sau pot sa intre in structura actului juridic civil. 

Aceste elemente structurale (conditii esentiale de validitate) sunt proprii tuturor contractelor, de aceea ele pot fi denumite si conditii generale. La acestea se mai pot adauga, uneori, in cazul anumitor categorii de contracte, si alte conditii cu caracter special, prevazute expres prin norme juridice imperative

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.066 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.