Comisarul lui Dumnezeu - Parintele Adrian Fageteanu si Rugul Aprins in arhivele Securitatii

DESCRIERE

„Subsemnatul Ieromonah Adrian Fageteanu, nascut in anul 1912, luna Noembrie, ziua 16, in comuna Deleni-Osehlibi jud. Cernauti, fiul lui Mihail si al Aurorei, decedat. Sunt de profesie calugar-preot; posed ca studii licenta in drept si absolvent in Teologie; am satisfacut serviciul militar la Reg. 16 Dorobanti Falticeni cu gradul de fruntas T.R., nu posed nici un fel de avere, in trecut am fost simpatizant legionar.”

„In anul 1938 August am fost nevoit sa primesc postul de comisar la Politia Falticeni-Baia, unde am functionat timp de doi ani si jumatate. In acest timp nu am maltratat elementele comuniste sau muncitoresti, dar unii comercianti au fost cercetati cu severitate si asprime.”

„Dupa ultima ranire grava, fiind salvat cu avionul intr-un mod neasteptat si neinteles, m-am hotarat ca imediat ce voi scapa sa-mi dedic restul vietii in slujba Bisericii.”

„Toate cazematele sunt cucerite, singura posibilitate de a lupta este in cadrul Bisericii.”

Parintele Adrian Fageteanu (1912-2011)

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0696 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.