Baltaretu Andreea, Amenajarea turistica a teritoriului. Manual de studiu individual

Baltaretu Andreea, Amenajarea turistica a teritoriului. Manual de studiu individual
-15%
Preț: 27,20 lei
32,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Disciplina Amenajarea turistica a teritoriului este inscrisa in planul de invatamant in cadrul disciplinelor optionale, cu caracter teoretico-aplicativ. Amenajarea turistica a teritoriului este un domeniu particular, complex si coerent al procesului de amenajare a teritoriului in general. Durabilitatea oricarei actiuni intreprinse in prezent atat la nivel macro cat si la nivel microeconomic este o cerinta de mare actualitate a societatii contemporane, deci si a procesului de amenajare.

Principiile directoare pentru dezvoltarea teritoriala durabila a continentului european tin cont, in sensul conceptului de dezvoltare durabila, de nevoile tuturor locuitorilor regiunilor europene fara a compromite drepturile fundamentale ale generatiilor viitoare.

In espectarea principiilor de amenajare a teritoriului si urbanism se contribuie la cresterea economica durabila si la crearea de locuri de munca, precum si la dezvoltarea sociala si ecologica in toate regiunile.
Pentru a aborda diversitatea de probleme pe care le incumba activitatea de amenajare turistica a teritoriului s-a folosit o bogata literatura de specialitate, un variat instrumentar de cercetare statisticomatematic, analize comparative, rezultatele unor investigatii sociologice etc. care evidentiaza complexitatea acestei actiuni.
Prin continutul si alcatuirea sa, manualul se adreseaza invatamantului universitar economic, cu profil turistic, formei de invatamant cu frecventa redusa, managerilor si specialistilor din domeniu si tuturor celor interesati sa cunoasca fenomenul utilizarii durabile a spatiului.


Nr. de pagini: 121
Anul aparitiei: 2012

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.076 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.