B. O. R. de la primele intocmiri crestine pe pamant romanesc la Patriarhat, volumul II, Niculae I. Serbanescu, Basilica

B. O. R. de la primele intocmiri crestine pe pamant romanesc la Patriarhat, volumul II, Niculae I. Serbanescu, Basilica
Preț: 51,20 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Categoria: Religie

DESCRIERE

Lucrarea contine partea a treia a sectiunii Biserica Ortodoxa Romana. De la primele intocmiri crestine la patriarhat intitulata: Autocefalie si Patriarhat.

Aici au fost selectionate studiile autorului referitoare la situatia institutionala a Bisericii Ortodoxe Romane incepand cu perioada constituirii Romaniei Moderne, pana la momentul elaborarii si adoptarii Constitutiei Romaniei in 1991, este precizat in Nota asupra volumului.

Pr. Prof. Niculae I. Serbanescu s-a nascut in 21 martie 1914, in Negreni, jud. Teleorman. A studiat la Seminarul Nifon din Bucuresti si la Facultatea de Teologie din Bucuresti. A urmat apoi cursurile Facultatii de Litere si Filosofie a Universitatii din Bucuresti, specializarea Istorie si ale scolii superioare de Arhivistica si Paleografie din Bucuresti, precum si Seminarul pedagogic universitar din Bucuresti.

A lucrat la Arhiepiscopia Bucurestilor (1940-1947), apoi a fost profesor la scoala normala din Bucuresti (1945- 1947), dupa care a slujit in Administratia Patriarhala (1947-1972). A fost preot la biserica Alba-Postavari (1947-1984), profesor suplinitor (1972), apoi titular la catedra de Istoria Bisericii Romane de la Institutul Teologic Universitar din Bucuresti (1978-1984).

A publicat numeroase lucrari de Istoria Bisericii Romane, tratand teme foarte variate de la sirul ierarhilor unor eparhii, pana la vechi tiparituri si monumentele de arta.

 

Anul aparitiei: 2017
Numar pagini: 584
Format: 17x25

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.070 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.