B. O. R. de la primele intocmiri crestine pe pamant romanesc la Patriarhat, volumul I, Niculae I. Serbanescu, Basilica

B. O. R. de la primele intocmiri crestine pe pamant romanesc la Patriarhat, volumul I, Niculae I. Serbanescu, Basilica
Preț: 48,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Religie

DESCRIERE

„Sarbatorirea celor 655 de ani de la recunoasterea patriarhala a transferului mitropolitului Iachint, de la Vicinain capitala Ungrovlahiei din Curtea de Arges, in anul 2014, se va intregi anul acesta prin comemorarea celor 130 de ani de la dobandirea Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Romane si 90 de ani de la ridicarea la rangul de Patriarhie. Aceste evenimente marcante in istoria Bisericii si a poporului roman au constituit. de-a lungul vremii, obiectul studiului multor cercetatori romani si straini fiecare aducand o noua lumina asupra celor intamplate cu secole in urma. in acest context, pe langa seria de manifestari oficiale pe care Biserica Ortodoxa Romana le-a dedicat si le va dedica in 2015 acestor aniversari, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel si la propunerea Acad. Prof. Emilian Popescu, Editura Basilica a Patriarhie Romane a initiat publicarea seriei: Pr. Prof. Niculae I. Serbanescu, Opera istorica, pentru o mai buna valorificare a operei stiintifice a celui pe care colegii si apropiatii l-au numit „Cercetatorul Mitropoliei Ungrovlahiei”.

Reeditarea, studiilor iesite din penita Preotului NiculaeI. Serbanescu (21. 03. 1914 – 25. 09. 1999) reprezinta o necesitate, nu doar pentru cunoasterea operei ilustrului nostru profesor cat, mai ales, pentru a putea deslusi adevarata anvergura a cercetarilor sale. Consultate separat, in revistele teologice sau in volumele ocazionale in care au fost publicate, acestea ne ofera o imagine partiala, iar cititorul ramane impresionat doar de profunzimea si exactitatea demersului stiintific. In schimb, adunate laolalta si grupate in sectiuni tematice, cele peste o suta de titluri, care alcatuiesc opera istorica a autorului, descopera, aceluiasi cititor, complexitatea paletei de abordari ce au facut obiectul cercetarilor sale”, a precizat Pr. Dr. Mihai Ovidiu Catoi in Nota volumului I.

 

Anul aparitiei: 2015
Numar pagini: 759
Format: 17x25

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.073 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.