Anorexie, adicţii şi fragilităţi narcisice

Anorexie, adicţii şi fragilităţi narcisice
-20%
Preț: 12,72 lei
15,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-707-036-4
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 160
Categoria: Curs

DESCRIERE

Toxicomanii, alcoolism şi alte dependenţe. cuvântul -«adicţii-» le reuneşte pe toate acum. Prin etimologia sa latină, adicţia evocă sclavul pentru datorie, sclavul prin corpul său, faptul de a-şi lăsa corpul gaj pentru o datorie neplătită. Adicţia este oare o nouă formă de datorie psihică sau implică organismul în totalitatea lui, împingând narcisismul până la fragilitatea extremă? Prin înrudirea lor psihopatologică, tulburările de comportament alimentar (în special anorexia) ne arată că există -«adicţii fără drog-», fără consumul de substanţe toxice. Anorexia nu pune oare în lumină adicţia la o stare care implică refuzul oricărei încorporări materiale?

* * *

Vladimir Marinov este profesor de psihopatologie la Universitatea Paris 13/Nord, psihanalist, psiholog clinician la Clinica de boli mintale şi ale creierului, Spitalul Sainte-Anne, Secţia pr. J.D. Guelfi.

Traducere de: Simona Mudava

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

28,00 lei
35,00 lei (-20%)
Created in 0.073 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.