Analiza teoretica si practica a reglementarilor interne ale Romaniei in materia divortului

Analiza teoretica si practica a reglementarilor interne ale Romaniei in materia divortului
-15%
Preț: 35,70 lei
42,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2020
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Aceasta lucrare cu caracter monografic ofera o imagine completa asupra actualului regim juridic al divortului in Romania, precum si in legatura cu tendintele de liberalizare a acestuia.

Optiunea pentru abordarea acestei teme a fost determinata de complexitatea fenomenului social al desfacerii casatoriei, ale carui cauze si efecte depasesc normativul si judiciarul, dar de care Dreptul nu poate face abstractie.

Optica legiuitorului asupra divortului variaza in functie de contextul istoric, cultural si religios, de la interzicerea stricta a acestuia pana la permisivitate maxima.

Din punct de vedere structural, lucrarea este alcatuita din opt capitole, fiecare dintre ele fiind destinat analizei stiintifice a unui grup omogen de aspecte juridice teoretice si practice referitoare la divortul in sistemul de drept roman, si anume: evolutia istorica a institutiei divortului; aspecte privind evolutia reglementarilor referitoare la divort in Romania; evolutia istorica a reglementarilor divortului pronuntat pe calea procedurii judiciare; divortul in reglementarea actualului Cod civil; utilizarea medierii familiale in procedura de desfacere a casatoriei; divortul pe cale judiciara; efectele divortului; divortul in dreptul international privat.

 

 

ISBN: 978-606-39-0741-8
Format: A5
Pagini: 250

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.088 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.